Body Scrub

Body scrub wordt gebruikt om de huid schoon en egaal te maken. Hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk?

Je huid bestaat uit verschillende laagjes. De bovenste laag van je huid is de oudste laag en deze is vooral bedoelt om weg slijten. Onder deze laag ontstaan vervolgens nieuwe laagjes huid die ervoor zorgen dan je na ongeveer twee weken een volledige nieuwe huid heb gekregen.

Nu kan het handig zijn om de oude huidlaag een handje te helpen bij het slijten. Dit wordt ook wel scrubben of peeling genoemd. Bij het scrubben maak je gebruik van kleine deeltjes die de oude huidlaag eraf “schuren” bij peeling wordt er vaak gebruik gemaakt van of medische apparaten of een natuurlijk zuur dat de huid “oplost”.

Voor een peeling zijn vaak medische professionals nodig. Dit kan je dus niet zomaar thuis uitvoeren. 

Scrubben kan je wel gewoon zelf thuis doen. Dit maakt het een veel beter, goedkoper en veel beter beschikbaar voor iedereen.

Waarom eigenlijk scrubben of een peeling?

Met scrubben of een peeling verwijder je dus de oude en bovenste huidlaag. Dit heeft een aantal voordelen voor de huid:

  • Je huid wordt er zacht van. De oude huid wordt namelijk vervangen voor een nieuwe soepele huidlaag.
  • Je hebt minder last van rimpels. De nieuwe huidlaag is elastischer en rimpels zullen hierdoor dus minder zichtbaar zijn.
  • Je huid is gezonder. Het helpt dus bij de bestrijding van acne en mogelijke andere huidaandoeningen. Ook helpt het bij de bestrijding van acne.
  • Je wordt beter bruin. Door je huid egaal te scrubben wordt het overal egaal bruin. Daarnaast wordt huid ook beter bruin doordat de nieuwe huid nu eenmaal beter bruin wordt als de oude huidlaag.
  • Je krijgt een beter kleur. Door te scrubben wordt de doorbloeding van je huid verbeterd. Dit zorgt ervoor dat de kleur van je huid optimaal is.

Scrub kan ook goed helpen bij een droge huid. Het maakt namelijk de huid volledig egaal & schoon waardoor het beter hydraterende producten op kan nemen. Ook helpt het goed bij een vette huid. Door te scrubben wordt de huid diep gereinigd en de overtallige olie goed verwijderd. Hierdoor minder verstopte poriën en dus minder huidklachten zoals acne. 

Hoe vaak kan je het beste scrubben?

Dit hangt een beetje af van welke scurbbasis je gebruikt maakt. Een kleine opsomming:

  • Zoutscrub: Zout is een ideaal scrub middel. Naast een goede scrubbende eigenschap desinfecteert het de huid ook. Bij gebruik bij wondjes en huidproblemen kan het een beetje prikken/pijn doen maar dit helpt juist bij het herstel proces. Bij het gebruik van deze scrubsoort kan je het beste 1x per week scrubben.
  • Suikerscrub: Een suiker kristal is een minder hard als een zout kristal en lost beter op in water. Daarom is het vooral een zachter scrubmiddel. Voor de wat dikkere huid kan je 2x per week gebruik maken van suiker scrub. Voor de wat zachtere huid, zoals op je gezicht, is het verstandig om niet vaker als 1x per week te doen.
  • Andere scrubdeeltjes: Naast de grote twee (zout & suiker) zijn er ook nog verschillende andere deeltjes te gebruiken om te scrubben zoals abrikozenpitdeeltjes, lavagruis, actieve-koolstof en koffiegruis. Dit is vaak een wat lichter scrub middel en daarom zeer geschikt voor de zachter huid (zoals op je gezicht). Deze type deeltjes worden dus ook vaak gebruikt in scurbcremes en facial scrubs.

Dodezeezout heeft vele bijzondere functies. Het hoge magnesium gehalte zorgt voor hydratatie en een diepe reiniging van de huid.

Body scrub Hammam is verrijkt met Eucalyptus en Rosemarijn olie. Beide etherische olies hebben vele verzachtende functies. Daarnaast ruikt het heerlijk en geeft het een zacht gevoel voor de huid.

Himalaya zout wordt gewonnen in Pakistan en heeft een licht roze kleur door sporen van extra mineralen. De scrub zal hierdoor ook licht roze kleuren.

Body Scrub - Suiker Scrub

Suikerscrub is zachter voor de huid als zeezout scrub. Het is daardoor gemakkelijker vaker te gebruiken. Deze drie varianten zijn ieder verrijkt met een ander etherische olie.