Rietsuiker Body Scrub

Aan de basis van dit product ligt de grondstof rietsuiker. De rietsuiker die wij hiervoor gebruiken is afkomstig van het tropisch eiland Mauritius.

Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan … km oosterlijk van Afrika. In het verleden is het zowel een kolonie van Nederland als Frankrijk als Groot-Britannie geweest. Vanaf … is het een onafhankelijk eiland.

De grootste industrie op het eiland is de productie van rietsuiker. De productie hiervan is bijna CO2 neutraal doordat het afval, wat tijdens het productieproces ontstaat, wordt gebruikt om energie op te wekken dat vervolgens weer gebruikt wordt voor het volgende productieproces.

foto2

nze voorkeur ging in het verleden vooral uit naar body scrub op zoutbasis. Zout heeft namelijk naast een scrubbende eigenschap ook het voordeel dat het desinfecterend is. Daarnaast kan je suiker eigenlijk niet mengen met water (het wordt een soort dik siroop) en houd het niet goed de toegevoegde olie vast (de olie gaat boven op het product drijven). 

Zout als scrub basis heeft ook nadelen. Een zoutkorrel is veel scherper en harder als een suikerkorrel. Hierdoor kan het scrubben met een zoutscrub dus minder lekker aanvoelen. 

Recentelijk hebben wij een nieuwe scrub basis ontwikkeld. Deze basis emulgeert met olie en geeft geen vocht af. Hierdoor is het zeer geschikt om met suiker te verwerken. 

Vanuit deze basis en de Rietsuiker uit Mauritius hebben wij een volledig nieuwe product ontwikkeld. Dit product wordt gekenmerkt met:

– Gemaakt met suiker als basis. Hierdoor is het zachter voor de huid.

– Gemaakt met Rietsuiker. Een natuurlijker product. 

– Geen olie scheiding. 

– Gemaakt zonder SLS of Parabenen

– Vegan, GMO-vrij en biologisch afbreekbaar.

Verrijk je douche ervaring!

Naast de suiker scrub bieden wij ook Shower Oil aan. Dit product is een alternatief voor gewoon doucheschuim en is veel zachter voor de huid. Goed te gebruiken in combinatie met de suiker scrub.